Numele cotidianului: România Liberă
Anul şi data apariţiei: 05-03-2013
Tematica: problematica steagului secuiesc
Autorul articolului: rl online
Titlul articolului: Zgonea: "Colegul meu, Mihai Viteazul"
Acces online: www.romanialibera.ro/actualitate/politica/zgonea-colegul-meu-mihai-viteazul-295180.html

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat, marţi, că domnitorul Mihai Viteazul este "colegul" său, în contextul în care vorbea despre steagul steguiesc de mari dimensiuni arborat la Baraolt, informează Mediafax.
"Eu sunt din oraşul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească nişte drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ură această chestiune, sunt colegi de-ai mei care arborează steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu văd care e problema", a afirmat Zgonea, întrebat de jurnalişti dacă îl deranjează arborarea steagului secuiesc de la Baraolt.
Deşi a observat că afirmaţia sa despre Mihai Viteazul a stârnit zâmbetele şi chiar râsetele jurnaliştilor, preşedintele Camerei nu a revenit apoi asupra termenului folosit.
Citeşte şi Ministrul ungar de Externe, la MAE: Dacă cineva vrea să pună aici drapelul secuiesc, nu sunt împotrivă
Deşi jurnaliştii au încercat să îl abordeze din nou pentru a-l întreba dacă nu cumva a fost o eroare sau o glumă folosirea cuvântului "coleg" despre Mihai Viteazul, Zgonea nu a mai răspuns întrebărilor, grăbindu-se să intre la şedinţa plenului Camerei, pe care o prezidează.
Un drapel secuiesc de mari dimensiuni va fi arborat, marţi, în centrul oraşului Baraolt (Covasna), la iniţiativa organizaţiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).